Home 9 veelgestelde vragen

Mogen er honden mee in de fluisterboot/ rondvaart?

Ja, bij rondvaart mogen honden kosteloos mee. Vraag het u zelf wel af of het met een grote hond (bijvoorbeeld een Sint-Bernard) handig is om deze mee te nemen aan boord.

Indien u een boot huurt, mag een hond mee in de Fluisterboten of Consoleboten mits er een kleedje of dekentje wordt meegenomen waar de hond op kan liggen. Honden moeten ten alle tijden op de grond blijven liggen/zitten en mogen niet op bankjes. In de Electrosloepen/ Sloep Deluxe zijn geen honden toegestaan.

Hoeveel personen kunnen er in een fluisterboot?

Het aantal personen per fluisterboot is afhankelijk van het type boot. Klik op typen fluisterboten voor de verschillende soorten.

Heb je een vaarbewijs nodig voor het huren van een fluisterboot?

Nee, voor het huren van een fluisterboot heb je geen vaarbewijs nodig. Enkel een dosis gezond verstand is nodig bij het besturen van de fluisterboten

krijg ik een zwemvest als ik een bootje huur in Giethoorn?

Wij hebben een aantal zwemvesten op locatie te leen. In tegenstelling tot veel andere bedrijven zijn de zwemvesten kosteloos bij de huur inbegrepen. Het is echter mogelijk dat op drukke dagen alle zwemvesten reeds meegegeven zij. Als u zeker wilt zijn van een zwemvest; neem er dan zelf eentje mee.

Hoe diep is hHoe diep is het water in Giethoorn?in Giethoorn?

Het water in geheel Giethoorn is slechts 1 meter diep. Zowel in de grachten als op het grote meer. U hoeft dus niet bang te zijn om te verdrinken

Mag je eten of drinken meenemen in een bootje in Giethoorn?

Ja. In tegenstelling tot veel andere bedrijven mag u zelf eten en drinken meenemen op een rondvaart of in een fluisterboot. Tevens is het mogelijk om blikjes frisdrank bij ons te kopen en mee te nemen aan boord.

Kun je zwemmen Giethoorn?

Ja, je kunt zwemmen in Giethoorn. Bij het ‘zwemeilandje’ op het meer het ‘Bovenwijde’ binnen de omheining. Wij adviseren u om zwemschoenen te dragen. Het is mogelijk dat u zich verwondt door voorwerpen op de bodem.