Veelgestelde vragen

Om alvast antwoord te geven op uw mogelijke vragen, hebben wij hieronder het antwoord op de veel gestelde vragen m.b.t boothuur en rondvaart.

Hoeveel personen kunnen er in een fluisterboot?
Het aantal personen per fluisterboot is afhankelijk van het type boot. Klik op typen fluisterboten voor de verschillende soorten.

Heb je een vaarbewijs nodig voor het huren van een fluisterboot?
Nee, voor het huren van een fluisterboot heb je geen vaarbewijs nodig.Enkel een dosis gezond verstand is nodig bij het besturen van de fluisterboten

Ik ken de vaarroute niet. Wat nu?
Op de afhaallocatie ontvangt u een vaarroutekaart die wordt uitgelegd door een van onze medewerkers. Afhankelijk van uw wensen kan de bootverhuurder u verschillende opties laten zien. Uiteraard mag u de routekaart meenemen in de fluisterboot.

Zijn er zwemvesten beschikbaar?
Wij hebben een aantal zwemvesten op locatie te leen. In tegenstelling tot veel andere bedrijven zijn de zwemvesten kosteloos bij de huur inbegrepen. Het is echter mogelijk dat op drukke dagen alle zwemvesten reeds meegegeven zij.Als u zeker wilt zijn van een zwemvest; neem er dan zelf eentje mee.

Mogen eigen meegebrachte etenswaren in de fluisterboot/ rondvaart worden genuttigd?
Ja. In tegenstelling tot veel andere bedrijven mag u zelf eten en drinken meenemen. Tevens is het mogelijk om blikjes frisdrank bij ons tete kopen en mee te nemen aan boord.

Hoe diep is het water?
Het water in geheel Giethoorn is slechts 1 meter diep. U hoeft dus niet bang te zijn om te verdrinken

Waar kun je zwemmen?
Bij het ‘zwemeilandje’ op het meer het ‘Bovenwijde’ binnen de omheining. Wij adviseren u om zwemschoenen te dragen. Het is mogelijk dat u zich verwondt door voorwerpen op de bodem.

Mogen er  honden mee in de fluisterboot/ rondvaart?
Ja, bij rondvaart mogen honden kosteloos mee. Vraag het u zelf wel af of het met een grote hond (bijvoorbeeld een Sint-Bernard) handig is om deze mee te nemen aan boord.

Indien u een boot huurt, mag een hond mee in de boot mits er een kleedje of dekentje wordt meegenomen waar de hond op kan liggen. Honden moeten ten alle tijden op de grond blijven liggen/zitten en mogen niet op bankjes aangezien wij zuinig zijn op de kostbare kussens in de boot.

Let op! In de Electrosloepen is het daarentegen niet toegestaan om honden mee te nemen vanwege de kwetsbaarheid van de op maat gemaakte kussens.