Home 9 Rondvaart in Giethoorn

Rondvaart door Giethoorn met gids

De rondvaart door Giethoorn duurt een uur. Onder het genot va een bekertje koffie of thee vaart u door de smalle grachten, tussen de oude boerderijen door en over het meer van Giethoorn.  Onze deskundige gidsen vertellen u alles over de geschiedenis van het dorp en wijzen u op de mooiste plekjes. Mocht u buitenlandse gasten hebben, dan kan het verhaal ook in het Engels of Duits verteld worden.

Wilt u echter langer varen dan één uur door het mooie Giethoorn, dan is wellicht een twee uurs tocht ook mogelijk. Onze twee-uurs rondvaarten varen eerst door het oude centrum van Giethoorn en daarna door Nationaal Park Weerribben-Wieden. Mocht u deze tocht willen maken, dan kunt u een aanvraag indienen. Let op! de 2-uurs tocht vaart enkel af indien u met 10 personen of meer bent.

Afvaarttijden rondvaarten door Giethoorn

Wij beschikken over meerdere boten die gedurende de dag allen meerdere malen afvaren. Gedurende het hoogseizoen (Zomermaanden + alle weekenden) vaart de dorpstocht van één uur gemiddeld om het half uur af tussen 10:00 uur en 16:30 uur. Wilt u laat op de middag nog een rondvaart maken, zorg dan dat u voor 16:00 bij ons bent zodat u altijd nog mee kan met de laatste rondvaart.

Middels ons boekingssysteem kunt u de exacte beschikbare afvaarttijden zien per dag. Klik hier voor het overzicht met beschikbare tijden. 

Rondvaart Giethoorn 1-uurs dorpstocht

Onze rondvaartboot vaart één uur door heet centrum van Giethoorn en over het meer.. De boot gaat langs de oude boerderijtjes en onder de bruggetjes door. Hierbij vertelt de schipper allerlei bijzonderheden over Giethoorn. De prijzen zijn inclusief een bekertje Koffie/Thee/limonade/Water  
TypeHuurprijs 2023
Volwassenen€9,00
Kinderen 4-12 jaar€5,--
Kinderen 0-3 jaarGratis-
Bussen/groepenMail voor Prijs naar info@zuideinde.nl
 
Reserveer nu!

Rondvaart Giethoorn Privé tocht

Wij varen iedere dag met de regulier 1-uurs tocht af. Bij deze tocht vaart samen met andere mensen mee in de rondvaartboot. Wilt u echter de boot voor u alleen, dan kunt u de boot in zijn geheel afhuren voor een privé-tocht. Een privé tocht is voornamelijk geschikt voor familiedagen, bedrijfsuitjes, verjaardagen of jubileums. De prijzen zijn inclusief een bekertje Koffie/Thee/limonade/Water

 

Uren varenprijs 2023
1-uurs Privé RondvaartVanaf €195
2-uurs Privé RondvaartVanaf €380

 

Reserveer nu!

Rondvaart in Giethoorn voor groepen en gezelschappen

Ons bedrijf biedt talloze mogelijkheden voor groepen. Al vele jaren verzorgen wij de rondvaart voor personeelsfeesten, familie-uitjes en dagjesreizen van busondernemingen. Hierdoor hebben wij voor elk gezelschap een geschikte rondvaartboot, zodat u met uw eigen groep kunt varen. Wij beschikken over 6 grote rondvaartboten waardoor de maximale groepsgrootte 250 personen bedraagt. Het is mogelijk de mooie rondvaart door Giethoorn uit te breiden met een tocht door het schitterende natuurgebied “De Wieden”. Verder bestaat de mogelijkheid om aan te leggen in het dorp, zodat u een van de vele prachtige musea kunt bekijken, kunt wandelen in het centrum of gewoon lekker een kopje koffie kunt nuttigen.

In overleg zijn talloze varianten mogelijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, klik dan hier

Wilt u meer weten over groepstarieven (meer dan 25 personen)? Mail dan naar info@zuideinde.nl

Electrische Rondvaartboot

Sinds 2021 beschikt Rondvaart Zuideinde over een geheel elektrische rondvaartboot. De rondvaartboot heeft al in de zomer van 2021 vele passagiers geruisloos door de grachten van Giethoorn vervoert. Om nog meer mensen te kunnen laten genieten van de voordelen van een elektrische rondvaartboot, is er in hetzelfde jaar opdracht gegeven voor de bouw van een tweede elektrische rondvaartboot. Deze nieuwe boot zal naar verwachting voor de zomer van 2022 gereed zijn voor gebruik.