Corona bootverhuur Giethoorn

Ondanks de bootverhuur in Giethoorn plaatsvindt in de openlucht en inzittenden van de verschillende boten altijd automatisch afstand houden door de boten zelf, zijn er alsnog enkele corona maatregelen voor de bootverhuur in Giethoorn. Wij begrijpen het dat het soms erg verwarrend en frustrerend kan zijn voor u. Echter zijn de opgelegde beperkingen m.b.t. het aantal inzittenden in een fluisterboot niet onze, maar de regels van de Rijksoverheid.

Tot 26 juni is het in verband met het samenscholingsverbod van meer dan 4 personen, enkel mogelijk om met 4 personen of één huishouden een bootje te huren. U en uw metgezellen behoren tot één huishouden wanneer u allen ingeschreven staat op hetzelfde adres. Wanneer u dus tijdelijk in één vakantiewoning o.i.d. verblijft, betekent dit niet dat u op dat moment één huishouden vormt.

Vanaf 26 juni zijn veranderen de regels betreffende corona weer. Het verbod op groepsvorming wordt dan afgeschaft waardoor het weer toegestaan is om met meer dan 4 personen naar buiten te gaan en een bootje te huren in Giethoorn. Een strenge voorwaarde hiervoor is wel dat men 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Aan deze voorwaarden zijn wederom uitzonderingen verbonden. Zo hoeven personen die allen ingeschreven staan op hetzelfde adres geen 1,5 meter afstand te houden . Zij worden gezien als één huishouden (m.u.v. studentenhuizen). Daarnaast hoeft er ook geen 1,5 meter afstand gehouden worden tussen slechts 2 personen.

Het komt erop neer dat tussen huishoudens en duo’s onderling 1,5 meter afstand moet worden gehouden. In een bootje is dit eenvoudiger gezegd dan gedaan. Hierdoor kunnen er minder mensen mee in een bootje indien u niet allen behoort tot hetzelfde huishouden. Indien u wel allen behoort tot hetzelfde huishouden en geregistreerd staat op hetzelfde adres, mag de boot volledig bezet worden.

Zijn uw metgezellen en u dus niet allen op hetzelfde adres ingeschreven, dan kunt u varen in de volgende boten met maximaal de volgende aantallen:

Corona maatregelen voor bootverhuur Giethoorn
Houd afstand bij het huren van een boot in Giethoorn